Çözüldü3.73K görüntülenmeLoraLora 20d
0

2 istasyon şeklinde 20 d modeliyle veri alıp gönderebiliyorum hiçbir sorun yok. Ancak arduino nano her veri gönderdiğinde , kendisine bağlı olan servo motoru hareket ettiriyor. Tüm pinleri denedim aynı sonucu verdi.

Bağlantı şu şekilde = >  Arduino nano – Servo motor(digital pins) besleme dışarıdan 5v – Lora 20d besleme nano’dan 5v.
Araştırdığım forum sitelerinde genelde 2 istemcinin de aynı kütüphaneyi kullanabileceğinden veya nano’nun veri gönderirken pwm pinine yanlış frekans göndermesinden kaynaklı olabilir denmiş, ancak servoyu pwm pininde dahi kullanmazken aynı sonucu alıyorum.

Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim ? Zamanınız için teşekkür ederim.

Soru yeni cevaplara kapalıdır.
Mehmet En iyi cevap olarak seçildi Haziran 4, 2021
1

hocam geç cevap için kusura bakmayın

myservo.detach();

lora modülüne gönderim yapmadan önce bu kodu kullanıp sonra tekrar servoyu bağlayabilirsiniz. böyle yapınca sorun ortadan kalkıyor.

myservo.detach();
   ResponseStatus rs = e32ttl.sendFixedMessage(0, 44, 23, &data, sizeof(Signal));
  Serial.println(rs.getResponseDescription());

Mehmet En iyi cevap olarak seçildi Haziran 4, 2021
7 cevaptan 1'ini inceliyorsun, tüm cevapları görmek için buraya tıklayın.
Whatsapp'tan Yaz
1
Ürün Danışmanı Burada!
fixaj.com Ürün Danışmanı
Merhaba,

Ben sadece "Satın Alma" konularında destek vermekteyim.

Kodlama yardımı, haberleşme hataları, bağlantı şemaları vb. konularla ilgili "Soru&Cevap" https://fixaj.com/sorucevap/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.